LE MUTSAERT — DE MUTSAARD

Een poëzie-epidemie trof een reeks straatnaamborden in Laken. Het resultaat? Straatnamen waar fragmenten van gedichten aan zijn toegevoegd. Het tegengif? De gemeente doorkruisen om ze te ontdekken.

locatie

Deze Brusselse woonwijk aan de grens met het Vlaams Gewest en in de schaduw van de Heizel onderging belangrijke stedenbouwkundige ontwikkelingen naar aanleiding van de wereldtentoonstellingen van 1910 en 1958. Het Chinees Paviljoen en de Japanse Toren liggen vlakbij. Er is hoogbouw uit de jaren 1960, maar ook een tuinwijk met typische arbeiderswoningen uit de jaren 1920. De Wandstraat is een levendige winkelstraat die als een hoofdader door de Mutsaard loopt. Het kanaal en het Koninklijk Domein van Laken scheiden de Mutsaard af van de rest van de stad.

Sinds april 2008 is het werk van kunstenaar Christian Israel i.s.m. dichteres Miriam Van hee te zien in de Mutsaardlaan, de Wandstraat, de Gustave Demanetstraat en de Jean de Bolognelaan.

partners

Passa Porta werkte hier samen met ERG, GC Heembeek-Mutsaard, Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis / Chinees Paviljoen, LACA, Bibliothèque communale, Bibliothèque publique du Christ Roi, Wijkcomité De Wand-Dikke Linde, de handelaarsvereniging, Jeugdhuis 't Mutske, Jan Ruusbroeckcollege, Maria Assumptalyceum en Koningin Astridschool

Capture D’Écran 2019 04 04 À 11 34 13