TIJDCAPSULE — TESSERE

Onder het Begijnhof ligt een tijdcapsule begraven. Die weerspiegelt een gedachte:
hoe kun je poëzie door de eeuwen heen bewaren?

locatie

Decennialang was het centrum van Brussel voorwerp van stadsvlucht en verwaarlozing. In de jaren 1990 begon het tij te keren, met name in de wijk rond de Dansaertstraat, die van de Beurs naar het Kanaal loopt. De buurt werd aantrekkelijk voor een jonge, kapitaalkrachtige middenklasse. Deze evolutie zorgde voor een niet te stuiten gentrification. Je vindt er sociale appartementen naast trendy lofts, goedkope telefoonwinkels naast designwinkels, daklozen naast modebewuste bobo's. De tegenstellingen maken van deze wijk een levendige en boeiende plek. In deze wijk bevindt zich ook het internationale literatuurhuis Passa Porta.

Sinds januari 2012 zijn de gedichten van Fabio Scotto samen met een LP en een platenspeler ingegraven in een tijdcapsule onder het Begijnhofplein, een werk van Sophie Nys en Richard Venlet.

partners

Passa Porta werkte hier samen met GC De Markten, Le Chant des Rues - Interpôle, Modo Bruxellae, Dienstencentrum Het Anker, Puerto - begeleid wonen, het Klein Kasteeltje, Pacheco Instituut - Pact ateliers, Centre Don Bosco - Tele Service, Maison des Enfants Saint-André, Antenne Sociale Stéphanie - OCMW Brussel en Archief van de Stad Brussel.

Capture D’Écran 2019 04 04 À 12 03 04